Blomkålspizza var enkelt att göra och väldigt gott. Jag inspirerades av anna-mad.dk. Pizzabottnen är helt efter hennes recept.
Så här gör man. Lägg ett blomkålshuvud i mixern eller matberedaren. Hacka fint och blanda med tre ägg, en näve riven parmesan, en matsked fiber-husk, salt och peppar och en tesked timjan.
Ställ "degen" svalt och gör en tomatsås till pizzan. Hacka en lök och två klyftor vitlök. Fräs i smör och häll på en burk hela tomater och blanda i en massa tomatpuré. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Smaksätt gärna också med lite balsamvinäger och honung. Hacka ned en näve basilika och låt allt koka i minst en timme.
Fördela blomkålsdegen i en form. Grädda i en kvart. Smeta ut tomatsåsen över degen. Lägg på sex-åtta skivor parmesanskinka eller annan torkad skinka. Häll över riven ost, oliver och skivade tomater - gärna i olika färger. Pytsa över pesto lite över hela pizzan.
Grädda i fem minuter till. Lägg på ruccola. Det blev jättegott, tyckte i alla fall jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar