Translate

fredag 14 augusti 2015

Sallad med nektarin och kryddrostade mandlar

Kvällens sallad inspirerades av Anna-mad.dk och skulle kunna beskrivas som en blandning av sött och salt och surt.
 
Man börjar med att rosta mandlarna.  Man lägger en näve mandlar i en bunke där man blandat 1/2 dl vatten,  1 tsk chiliflakes, 1/2 tsk spiskummin, 1/2 tsk paprikapulver och salt eget tycke och smak. Se till så att mandlarna täcks av blandningen.  Häll ut på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 130 grader.  Rosta i ungefär en timme.  Rör om då och då. När mandlarna är klarar låter man de svalna på en tallrik. 
 
Släng INTE bakplåtspappret. De torkade resterna ska nämligen smaksätta dressingen som görs på saften från en halv citron, 2 msk olivolja, 1 msk flytande honung och eventuellt lite salt och peppar. Tänk på att kryddresterna innehållet mycket smak.
 
I salladen hade jag sedan babyspenat, avokado, tunt skivad nektarin, rödlök som jag sköljt av i kallt vatten, smakrika cocktailtomater och lite salladslök. Vill man inte ha nektarin kan man säkert ha till exepel vattenmelon.
 
Om någon undrar så är skålen av märket Gerbera. Jag kände direkt i affären att den skulle "trivas" hemma hos mig. :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar