Translate

söndag 11 oktober 2015

Äppelchutney

Extrapris på svenska äpplen på Ica så jag passade på att göra äppelchutney. Receptet är enkelt. Ingredienserna blandades och fick koka i en halvtimme.
Jag skalade äpplena fast bara till hälften. Det röda skalet lät jag vara kvar för att ge extra färg till chutneyn.  Givetvis tog jag bort kärnhuset.

Ingredienser:
7-8 röda äpplen i olika stora bitar
3 dl råsocker
3 dl äppelcidervinäger
2 tsk salt
1 rågad tsk kanel
0,5 tsk malen kardemumma
1 liten hackad lök (gul eller röd)
1 liten ingefära som rivs
2-2,5 dl gula russin
1 röd chili eller 3 små chilifrukter
Skal och saft från en liten citron
Smaka av med currypulver

Ät med kyckling eller fläskkött




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar