Translate

onsdag 14 oktober 2015

Fylld fläskfilé med smörstekt brysselkål

Ta bort hinnorna på filén och skär en skåra genom köttet. Fyll med en blandning av soltorkade tomater, tapenade, vitlök och färskost. Eller blanda i annat som är gott. 

Bind ihop filén och bryn i stekpanna och sedan åker filén in i ugnen. När temperaturen nått 68 grader är filén klar.  Eftersom det är fyllning i fläskfilén gör man klokt i att ta temperaturen på flera olika ställen. Det är svårt att hitta tjockaste stället. Låt köttet vila lite innan servering.

Det som blir över av röran kan blandas med mjölk och buljongtärning och utgöra basen i såsen. Krydda gärna med till exempel dragon och timjan.

Brysselkålen steks långsamt tillsammans med vitlök i smör. Salt, peppar och lite honung ger god smak.

Dekorationspiff: torkad dragon från balkongen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar