Translate

tisdag 11 november 2014

Konfiterad laxfilé med "coleslaw"

Min gamla elev Anders B garanterade en saftig lax om jag konfiterade fisken i olja och den blev både smakrik och saftig. Supergott!

Gnid in laxbiten (helst med skinn) med salt och lämpliga örter och kryddor.  Jag hade timjan och svartpeppar.  Lägg i en gryta och och täck med neutral olja. Snåla inte olja.  Den måste täcka helt så att inte "fisksaften" har en chans att sippra ut. 

Värm fisken i ugn som håller 90-100 grader tills köttermometern visar 56 grader, eller lägre om man gillar sushi.

Ta ut grytan och och torka av fisken med hushållspapper. 

Jag åt min lax med en coleslaw gjord på grönkål, morot, vitkål och gul lök - strimla eller riv. Smaksätt med salt, peppar, dill och en sked grov senap.  Pressa även i lite limejuice.

Jag använde Änglamarks fetaste crème fraîche. 

Kvällens dekorationspiff var dill och lime-och citronskal.

Nästa gång ska jag testa att ersätta senapen i coleslawen med riven pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar